De TR200 combineert functies van een PBX, router en DSL-modem met WLAN-mogelijkheden. “Vooral kleinere ondernemingen en kantoren zonder eigen systeembeheerder profiteren van deze gateway, omdat ondersteuning en installatie aanzienlijk eenvoudiger zijn dan van afzonderlijke apparaten met deze functies”, stelt de leverancier van zakelijke netwerk- en telecomoplossingen.

Met de nieuwe Funkwerk TR200 worden technologieën gecombineerd op het gebied van spraak, Voice overIP, DSL en IP access, Virtual Private Network ISDN back-up en wireless LAN. “Wanneer thuiswerkers met het bedrijfsnetwerk verbonden zijn via de funkwerk TR200, zorgt de VPN-functie voor een veilige uitwisseling van data”, zegt FEC. Voor bescherming van data op het wireless LAN, ondersteunt de multifunctionele gateway de beveiligingsstandaarden WPA en WPA2.

De TR200 biedt de mogelijkheid om thuiswerkers of kleine regiokantoren in één keer, met één roll-out te voorzien van een PBX tot tien gebruikers en routers met WLAN-mogelijkheden. De multifunctionele gateway hoeft niet individueel geconfigureerd te worden. Met een eenmalige configuratie via een browser-interface kan een willekeurig aantal apparaten geactiveerd worden.

De TR200 is onder meer uitgerust met een ADSL2/2+ modem, 2 IPSec tunnels, remote CAPI, 2 ISDN interfaces – 1 extern, 1 intern, 4 poorts switch. Ook bevat de TR200 routing features met Stateful Inspection Firewall voor veilige internettoegang. De nieuwe gateway is verkrijgbaar voor 499 euro inclusief btw.

Bron: Techworld