Na een kleine 5 maanden is er eindelijk duidelijkheid over de gevolgen van de fusie tussen UPC en Ziggo. Wat blijkt? Door de centralisatie kan er op een aantal plaatsen "beter en efficiënter samengewerkt worden", schrijft het moederbedrijf in een verklaring. Dat leidt in ieder geval tot het sluiten van de kantoren in Heerhugowaard, Rijswijk en Nijmegen. Bovendien moeten de ondernemingsraden instemmen met het vervallen van minimaal 450 vaste arbeidsplaatsen.

Het nieuwe bedrijf spreekt bij de bekendmaking van "een goed sociaal plan waar de desbetreffende medewerkers op terug kunnen vallen". Daarmee is het nog niet gedaan. Want ook "enkele honderden" tijdelijke en externe contracten worden binnen afzienbare tijd beëindigd.

Het gaat met name om de afdelingen die zich focussen op nieuwe productontwikkeling, innovatie en infrastructuur en voor de managementlagen. Liberty Global geeft zichzelf tot 2018 voor de reorganisatie. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf blijft zoals eerder aangegeven in Utrecht.