The Wall Street Journal, een van de kranten die het nieuws over de fusiegesprekken vorige week bracht, meldt nu dat volgens goed geïnformeerde bronnen de gesprekken 'niet langer actief zijn'. De bronnen sluiten andere vormen van samenwerking echter niet uit.

Microsoft zou ook een partnerschap met Yahoo aan kunnen gaan. Beide bedrijven werkten al eerder samen. Microsoft maakte gebruik van Yahoo's online advertentiesysteem totdat de softwaregigant vorig jaar zelf zo'n systeem in gebruik nam en de samenwerking beëindigd werd. Yahoo zou volgens betrokkenen bij het bedrijf echter geen interesse hebben in een hernieuwde samenwerking met Microsoft.

Het zoekmachinebedrijf verwacht veel van het nieuwe advertentiesysteem 'project Panama', dat na een uitgestelde lancering eindelijk actief is en vanaf dit kwartaal zal bijdragen aan de omzet van Yahoo.

De geruchten over een mogelijk samengaan van Microsoft en Yahoo deed de Yahoo-aandelen vrijdag met zo'n 10 procent in waarde stijgen. De Microsoft-aandelen daalden licht in waarde. Zowel Microsoft als Yahoo hebben tot nu toe geen commentaar gegeven op de overnamespeculaties.