Want Tizen had volgens de planning al lang en breed in de winkel moeten liggen. Maar zover is het nog lang niet, blijkt opnieuw. De eerste Samsung-smartphone draaiend op het nieuwe mobiele besturingssysteem, ontwikkeld door het bedrijf zelf in samenwerking met onder meer Intel, gaat de introductiedatum niet halen. Het project stond eerder op losser schroeven.

Lees ook:

Eindelijk eerste Tizen-smartphone van Samsung Samsungs antwoord op Android komt toch Tizen: totaal overbodig?

Het eerste Tizen-toestel zou worden gepresenteerd op een ontwikkelaarsconferentie in Rusland. Het toestel, de Samsung Z, moet voor de Zuid-Koreaanse grootmacht het derde besturingssysteem in de markt gaan zetten, naast Android en Windows Phone.

Te weinig apps

Maar volgens The Wall Street Journal is vlak voor de conferentie besloten om de boel opnieuw uit te stellen tot nader orde. Volgens Samsung zijn er nog niet genoeg apps beschikbaar.

Tizen komt voort uit een eerder open source-project, MeeGo. Dat is weer een versmelting van Moblin (van Intel) en Maemo (van Nokia). Samsung heeft dat weer samengevoegd met het eigen Samsung Linux Platform. Mogelijk wordt Tizen de vervanger van Samsungs eigen Bada-besturingssysteem.