Momenteel heeft Wales 18,7 bitcoins in zijn portemonnee, wat neerkomt op 8.500 euro. Dit is te danken aan de Canadese Bitcoin-adept Odi Kosmatos. Deze vroeg donderdag om Wales zijn Bitcoin-adres om te zien wat voor effect dat zou hebben. Dit nadat Wales had getweet dat hij een Bitcoin-adres bij Coinbase had aangemaakt. Mensen gingen spontaan bitcoins naar Wales overmaken toen zijn Bitcoin-adres de wereld rond ging.

Reddit

Wales vroeg Reddit om raad over zijn nieuw verworven bitcoins. Hij vertelde de Reddit-gemeenschap dat hij een beginner is en zeker wilde zijn dat zijn bitcoins, die hij als donaties voor Wikipedia ziet, goed terecht komen. Hij begreep niet goed hoe Coinbase zijn ontvangen bitcoins weergaf. Tevens vertelde hij dat hij de organisatie achter Wikipedia, de Wikimedia Foundation, wil overtuigen om bitcoins te accepteren tijdens donaties. De vraag op Reddit lokte meer dan 700 reacties uit.

Wikimedia: "Bitcoin is artificieel"

Vanuit de Bitcoin-gemeenschap, maar ook vanuit Wikimedia's eigen vrijwilligersgemeenschap wordt er al een tijdje tevergeefs druk uitgeoefend om de Foundation bitcoins te laten accepteren. De Wikimedia Foundation accepteert echter geen bitcoins omdat het naar eigen zeggen op een verantwoordelijke manier met donaties wil omgaan en daar past volgens de organisatie geen "artificiële" munteenheid bij. Na het succes van Jimmy Wales zijn persoonlijke Bitcoin-actie gaat dit wellicht veranderen.