Het telecombedrijf SK Telecom heeft de Samsung Galaxy S5 nu al op de markt gebracht tegen de strategie van Samsung in. De telefoonmaker reageert in een verklaring aan Bloomberg dat het "erg in verwarring is" door de actie en dat de officiele introductie nog steeds staat op 11 april.

De telecombedrijven over de hele wereld hebben in aanloop naar de 'grote dag' van Samung al de toestellen gekregen en op 11 april moet de wereldwijde introductie van de Galaxy S5 honderdduizenden nieuw gebruikers opleveren. Maar SK Telecom wil daar blijkbaar niet op wachten en heeft Samsungs marketingmachine genegeerd.

Koreaanse telco's krijgen een klantenban

De Koreaanse telco's zitten middenin een slag om de klant, waarnaar zelfs onderzoek wordt gedaan door marktautoriteiten omdat er gebruik wordt gemaakt van illegale kortingen. Door dat onderzoek worden SK Telecom en KT Corp dadelijk verboden om nieuwe klanten te werven voor een periode van 45 dagen.

En die periode begint pas op 5 april en de datum van 11 april valt er middenin. Daarom wilde SK Telecom eerder met de verkoop van de Galaxy S5 beginnen, deed een verzoek hiertoe aan Samsung, maar de telefoonmaker gaf er geen toestemming voor. SK blijkt dat nu te negeren.