Deze zogeheten Professional Electronic Entertainment Recruiters (PEER) is een initiatief van diverse personeelswervers in de Verenigde Staten. De groep wil ethische werkstandaarden in het leven roepen en een uniform personeelsbeleid opstellen. Verder moet het de belangen behartigen van met name ervaren spellenmakers. De belangengroep is opgericht nu er diverse rechtszaken lopen tegen gamesreus Electronic Arts (EA). Voormalige werknemers van het bedrijf klagen EA aan wegens slechte werkomstandigheden, zo meldt Reuters.

Een eerdere rechtszaak op dit vlak heeft EA geschikt voor 15,6 miljoen dollar. Inmiddels zijn er twee nieuwe zaken tegen het bedrijf aangespannen. Enerzijds worden de spellenmakers steeds ouder, terwijl anderzijds de tijdsdruk en belangen rond een game steeds zwaarder worden. Dit resulteert in klachten dat medewerkers veel en structureel moeten overwerken zonder enige vorm van compensatie.

Doel van PEER is niet het spelen van een vakbond, maar juist openheid van zaken te geven en vooraf te wijzen op de arbeidsomstandigheden bij een bedrijf. "Persoonlijk denk ik dat vakbonden op termijn meer problemen maken dan dat zij oplossen", stelt David Musgrove van PEER. "Na verloop van tijd zijn bonden drukker bezig zichzelf te behartigen dan hun leden. Een heleboel problemen in dit land (VS –red.) zijn ontstaan door de bonden."