Dit concludeert de universiteit van Rochester na een onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat mensen die een paar uur per dag aan het gamen waren, na een maand 20 procent beter scoren in een ogentest, zo meldt Reuters.

Daphne Bavelier, professor in hersen- en cognitieve wetenschappen, stelt dat actiespelletjes de manier waarop de hersenen informatie verwerken verandert. "Deze games stimuleren het menselijke visuele systeem tot het uiterste en het brein past zich daaraan aan."

Bavelier heeft het onderzoek uitgevoerd onder middelbare scholieren die weinig computerspelletjes speelden. Al deze scholieren hebben voor het onderzoek een ogentest gedaan. Daarna zijn zij verdeeld in twee groepen. De ene groep heeft een maand lang elke dag een uur een complex actiespel gespeeld. De andere groep kreeg een maand lang een visueel minder ingewikkeld spel voorgeschoteld.

Beide groepen hebben aan het eind van de maand wederom een ogentest gedaan. Daaruit bleek dat de testgroep die het actiespel gespeeld had, veel beter scoorde in de ogentest.

De onderzoekers stellen dat deze bevindingen kunnen helpen in het vinden van oplossingen voor diverse visuele aandoeningen.