Op de Games Convention in Leipzig presenteert de Games Factory Online Climate Quest. Deze portal richt zich met verschillende games, communicatiemogelijkheden en achtergrondinformatie op jongeren van 10 tot 15 jaar.

Wedstrijd

Doel van de website is niet alleen informatie over de klimaatproblematiek te geven, maar ook een bewuster gedrag te creëren. Zo is met behulp van Windows Live Maps te zien wat de gevolgen van de opwarming van de aarde op de regio zijn.

Meespelen kan zowel individueel als in teams, waarbij deelnemers de strijd met elkaar aangaan. Bij de games vallen ecopoints te verdienen, die weer toegang tot een hoger niveau geven.

Open

Behalve al aanwezige games, kunnen geïnteresseerden ook zelf games aanbieden, waardoor de portal een dynamiek moet krijgen. Belangrijk daarbij is wel voor de organisatie dat het initiatief aansluit bij de leeftijdsgroep.

Climate Quest biedt ook materiaal voor docenten dat meteen in de les kan worden toegepast. De portal gaat 24 september 2007 live, waarbij in Maastricht ook een speurtocht voor scholieren is georganiseerd.