De omzet van de Amerikaanse e-commercesites, exclusief reissites, wordt geschat op 27,2 miljard dollar. Dat is 23 procent meer dan in dezelfde periode in 2006, zo heeft onderzoeksbureau Comscore berekend.

In totaal werd er in het tweede kwartaal online voor 20,3 miljard dollar aan reizen afgerekend. Dat is 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee komt de totale omvang van de Amerikaanse e-commerce gedurende het afgelopen kwartaal op 47,5 miljard dollar . Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van een jaar geleden, aldus Comscore.

Online werden vooral veel meer videogames, spelcomputers en accessoires besteld. Deze verkopen stegen met 159 procent vergeleken met vorig jaar. De verkopen kregen een positieve impuls dankzij de introductie van de Playstation 3 en de Wii. Verder stegen ook de online verkopen van sport- en fitnessartikelen, elektronica en toegangskaarten.

Voor het hele jaar verwacht Comscore dat de Amerikaanse e-commerce de grens van 200 miljard dollar haalt. Vorig jaar bleven de internetbestedingen van consumenten nog steken op 170,8 miljard dollar.