Als je kijkt naar alles waar je in moet gaan investeren, dan staat IPv6 niet bovenaan de lijst”, zegt David Willis, de vice president van de communicatiegroep van Gartner. Die uitspraak deed hij op het Gartner Symposium ITxpo 2009.

Hij zei dat het overstappen gewoon veel te duur is in deze tijden van crisis. En voor de meeste organisaties is het ook geen noodzaak, zei hij. IPv4 en IPv6 werken prima samen. Toch worden op dit moment in de VS door ISP’s meer IPv6 adressen aangevraagd dan ooit en minder IPv4 adressen.

IPv6 is al jaren iets dat ons boven het hoofd hangt. En al jaren wordt er geklaagd dat de overstap te traag gaat. Er Er zouden ook geen directe voordelen vastzitten aan een overstap, al zijn er ook geluiden te horen dat het helemaal niet zo duur of moeilijk hoeft te zijn om over te stappen. En ondertussen blijven er steeds minder IPv4 adressen over. Volgens de schattingen duurt het nog ongeveer twee jaar voordat ze op zijn.

Overigens zitten er wel gevaren vast aan IPv6 waar je je als beheerder bewust van moet zijn, zeker als je netwerk er nog niet op ingericht is.

Bron: Techworld