Deze waarschuwing gaf Geoff Johnson, vice-president bij Gartner, deze week tijdens een toespraak op de door het onderzoeksbureau georganiseerde Data Center Summit.

Volgens de analist zal spraak via het netwerk centraal komen te staan. Bedrijven zouden daarom hun netwerken, die nu almaar uitdijen door de opkomst van draadloze netwerken en steeds groter wordende san's, moeten voorbereiden op de toekomst.

"Het probleem met spraak en video is dat ze geen vertraging dulden", aldus Johnson. Volgens de analist moeten systeembeheerders zich realiseren dat ze er een uitdaging bij hebben. "Meer bandbreedte lost niet alles op."

Johnson verwacht dat er op termijn een 'universele switch' zal komen die via wan-optimalisatietechnologie zowel algemeen als speciaal dataverkeer via lan's en wan's kan afhandelen.

De analist adviseert bedrijven investeringen in technologieën die het komende jaar nog niet direct nodig zijn, nog even uit te stellen totdat de volgende generatie apparatuur beschikbaar is. Bron: Techworld