Volgens Gates vinden er momenteel geen onderhandelingen plaats over het overnamebod van Microsoft op Yahoo, zo meldt AP. "We hebben ze [Yahoo] een brief gestuurd en gezegd dat het een behoorlijk aanbod is. Er is niets anders gebeurd dan dat. Ze moeten er nog maar eens goed naar kijken", aldus Gates.

Miljarden pompen

In een interview met persbureau Reuters maakte de oprichter en grootaandeelhouder van Microsoft bovendien duidelijk dat Redmond substantiële bedragen zal blijven pompen in haar zoekmachinetechnologie. Dat is nodig omdat Google momenteel als enige 'kritieke massa' heeft, zo constateert Gates. Microsoft is er dan ook op gebrand om een groter stuk van de webtaart te claimen.

"We kunnen het ons veroorloven om omvangrijke investeringen te doen in de noodzakelijke ontwikkeling en marketing. Dat zullen doen met of zonder Yahoo", aldus de rijkste man ter wereld. "Maar het zou aanzienlijk sneller gaan als de fantastische ontwikkelaars van Yahoo onderdeel zouden zijn van het gezamenlijke offensief."

Zoeken naar marktaandeel

Microsoft heeft de afgelopen jaren al ettelijke miljarden gespendeerd aan de eigen zoekmachine en webadvertentiesysteem. Tot nog toe met zeer matig succes: MSN/Live Search komt volgens onderzoeksbureau ComScore niet verder dan een marktaandeel van tien procent in de VS.

Yahoo doet het, ten minste op de Amerikaanse thuismarkt, aanzienlijk beter met 22,9 procent zoekmarktaandeel in december 2007. Google beheerst de zoekmarkt met 58,4 procent. Het marktaandeel van Google is in veel belangrijke Europese en Aziatische landen echter nog veel groter. China en Japan vormen daarop een uitzondering.

Bron: Techworld