De Mexicaan, die de grootste telefoonmaatschappij in Mexico bezit, zit Microsoft-topman Bill Gates op de hielen met een fortuin van 53,1 miljard dollar. In slechts twee maanden steeg zijn fortuin met 4 miljard dollar, waardoor hij investeerder Warren Buffet, de voormalige nummer twee, heeft ingehaald. Het vermogen van Buffet wordt geschat op 52,4 miljard dollar.

De lijst die op 8 maart bekend werd gemaakt, maar een maand ervoor is berekend, stond de Mexicaan op de derde plaats. Het vermogen van Bill Gates werd toen geschat op 56 miljard dollar.

Slim zelf houdt zich niet bezig met zijn positie. Wel zit er een duidelijk verschil tussen hem en de twee andere miljardairs. Zo heeft de Mexicaan geen huizen in het buitenland en geeft hij niet al te veel geld uit aan dure kleding. Waar hij wel van houdt zijn dure sigaren, zo meldt Associated Press.

De 67-jarige Mexicaan ziet duidelijke verschillen tussen hemzelf en Buffet, die vorig jaar aankondigde elk jaar 1,5 miljard dollar te doneren aan de Bill & Melinda Gates Foundation. "Door geld weg te geven bereik je niets. Armoede wordt niet opgelost met donaties", aldus Slim. "Als mensen niet effici├źnt werken gebeurt er niets met dat geld."