In oktober 2006 riepen diverse pc-fabrikanten, waaronder ook Gateway, in totaal acht miljoen Sony-batterijen terug, omdat er gevaar bestond dat de batterijen zouden oververhitten en mogelijk ontvlammen.

Bij de nieuwe terugroepactie gaat het echter niet om Sony-, maar om Samsung-batterijen, laat woordvoerster Lisa Emard van Gateway weten. Gateway verwacht dan ook dat Samsung een bijdrage zal leveren aan de kosten van de terugroepactie.

Het gaat om batterijen uit de 400VTX en 450ROG series in notebooks die verkocht zijn tussen mei 2003 en augustus 2003. De batterijen hebben de labelnummers 6500760 of 6500761 waarop staat 'made by SMP'.

Zelfs als pc-fabrikanten de batterijen gratis vervangen zitten zij nog altijd met het probleem dat klanten lang niet altijd meedoen aan terugroepacties. Zo is Toshiba dinsdag een campagne gestart om zijn klanten eraan te herinneren dat zij hun Sony-batterij moeten terugsturen. De campagne werd in het leven geroepen toen, acht maanden na de oorspronkelijke terugroepactie, een laptop van een gebruiker ontvlamde.