Tegelijk met het onthullen van de Xbox vertelde Bill Gates meer over andere toekomstige producten van Microsoft. Zo demonstreerde Microsoft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas voor het eerst in het openbaar Whistler, de codenaam voor de nieuwe versie van het besturingssysteem Windows dat later dit jaar op de markt gebracht wordt.

Whistler breekt met het oude Windows 9x-platform en zal gebaseerd zijn op de funderingen van Windows2000. "Met de overgang naar het Windows2000-platform voor de thuisgebruiker, creëren we een besturingssysteem voor een machine die zonder problemen 24 uur per dag aan kan staan. Op die manier kan de computer fungeren als server of als apparaat om in de huiskamer multimediabestanden af te spelen", zei Gates.

Op een aantal punten is Whistler veranderd ten opzichte van het oude besturingssysteem. Het start-menu heeft een metamorfose ondergaan en zo kunnen vier gebruikers nu tegelijkertijd inloggen en hun persoonlijke applicaties benaderen.

Op het gebied van PDA's (Personal Digital Assistant) wil Microsoft zijn Pocket PC-platform ombouwen tot Pocket PC Plus, een verder uitgewerkte versie van Pocket PC. Op de beurs was een prototype van de Ipaq PDA te zien, een PDA van Compaq die spraak herkent en waarmee eenvoudig e-mail verstuurd kan worden. Verder kunnen videofilmpjes en geluiden afgespeeld worden op de Ipaq.

Het eVilla Entertainment Center is een vinding van Sony. Met dit apparaat kan waar ook in huis een verbinding gelegd worden met internet. De gebruiker kan e-mail ontvangen en versturen, videofilms bekijken en naar de radio luisteren.

Sony heeft gekozen voor een besturingssysteem van Be, de internetbrowser wordt geleverd door Opera en de software van Real Networks zorgt ervoor dat multimedia via internet binnenkomt. "Dit apparaat rekent af met de ongemakken van de pc", voegde Mike Vitelli van Sony toe bij de presentatie. Het apparaat gaat in de Verenigde Staten ongeveer 500 dollar kosten en is verkrijgbaar in het najaar.

Andere bedrijven lieten ook noviteiten zien op de beurs. Op het gebied van muziek moet 2001 het jaar van de doorbraak van de Super Audio CD (SACD) worden. De opvolger van de standaard cd-speler die een betere (lees: warmere) geluidskwaliteit biedt. Onder andere Philips en Pioneer komen met SACD-spelers, waarbij Pioneer een gecombineerde DVD/SACD-speler levert.

Op de beurs werden verder zo'n 18 autoradio's getoond die tevens satellietradio kunnen ontvangen. Het Amerikaanse bedrijf SmartMedia toonde de DDL player , een radio-ontvanger waarmee je naar internetradio kunt luisteren. Eenvoudig aan te sluiten op je stereoset thuis. En wat te denken van The Truster, een kleine, draagbare leugendetector. The Truster bepaalt aan de hand van de manier waarop iemand spreekt of de waarheid wel verteld wordt.

Handig is vooral de steelpan van Digital Cookware. Het display op de pan geeft aan wat de temperatuur van de inhoud is en geeft desgewenst een alarmsignaal wanneer de gewenste temperatuur bereikt is. Een digitaal receptenboek wordt gratis meegeleverd.