Dupliceer je simkaart

Voor de mensen die huiverig zijn voor het kopen van een nieuw mobieltje omdat ze dan hun telefoonlijst kwijtraken, is er nu de Simcopier. Met dit apparaatje kunnen alle telefoonnummers en adresgegevens van de oude naar de nieuwe simkaart worden gekopieerd. Dit bespaart het handmatig overzetten van elk nummer afzonderlijk. Dit apparaat van Gemplus, ter grootte van een eenvoudig rekenmachientje, kost vijftien euro.

Url: http://www.gemplus.com/...

Doe de iPod Shuffle

Apple heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt met de ontwikkeling van de iPod. Na deze hit is nu de opdracht om dit succes te overtreffen of te handhaven. Dit probeert Apple onder meer met de introductie van een soort instapmodel voor muziekspelers; de iPod Shuffle.

Het belangrijkste verschil met de huidige iPods is dit er geen harde schijf in zit, maar flashgeheugen. De Shuffle-variant is klein, iets groter dan een behoorlijke aansteker, en er ontbreekt een scherm. Het apparaat speelt de muziek standaard in de shuffle-stand. De muziekspeler is er met 512 MB en 1 GB geheugen en meet ongeveer 2,5 bij 8,4 centimeter. Het goedkoopste model kost 99 euro.

Url: http://www.apple.com/...

Zen Micro

Maar er is meer op muziekgebied. Andere producenten zoals Creative Technology brengen ook aan de lopende band muziekspelers op de markt. Net als bij Apple neemt met elk model het formaat van de muziekspelers af. Zo ook bij de nieuwe Zen Micro. Dit apparaat heeft een capaciteit van 5 GB en kan dus ongeveer 1250 mp3-bestanden (128 kbps) bevatten. Hiermee concurreert het met onder meer de iPod Mini.

Naast de mp3'tjes, ontvangt het apparaat ook fm-radiozenders, heeft het een ingebouwde microfoon met opnamefunctie en kan het gesynchroniseerd worden met Microsoft Outlook.

De Zen Micro is 5,1 cm bij 8,4 cm groot en is bij de fabrikant verkrijgbaar voor 269 euro.

Url: http://nl.europe.creative.com/...

Easyshare-One

Muziek luisteren is nog ongeveer het enige wat niet kan met de EasyShare-One camera van Kodak. Deze 4-megapixeltoestel heeft 256 MB geheugen met een 3x optische zoom en de mogelijkheid om videobeelden op te nemen (640x480 pixels) met dertig frames per seconde.

Het leukste van deze camera is dat de beelden met een los te verkrijgen wifi-kaart geprint en verstuurd kunnen worden naar anderen. De camera is over enkele maanden pas verkrijgbaar. In de VS gaat het toestel 600 dollar kosten.

Url: http://www.kodak.com/...

De gsm die kan lezen

Het toppunt van slimme telefoons is misschien wel de nieuwe SCH-S310 van Samsung. Dit toestel is in staat om driedimensionale bewegingen om te zetten in opdrachten. Zo kan een gebruiker in de lucht het cijfer drie schrijven, waarna het toestel het cijfer belt. Wie het toestel twee keer schudt, beantwoordt of wist een bericht. Het in de lucht schrijven van de letters O of X, wordt door het toestel beantwoord met een luid 'ja' of 'nee'.

Voor wie verdwaald is, is een kompas in het toestel geïntegreerd en er kunnen mp3-muziekjes mee worden afgespeeld. Het toestel weegt is ongeveer vijf bij 2,4 centimeter groot. Het heeft 1,3 megapixel camera, een beeldscherm dat 262.000 kleuren kan weergeven en weegt toch maar 110 gram. Het toestel is vanaf maart te koop in Zuid-Korea. Mogelijk volgen andere landen later. De prijs is nog niet bekend.

Muis met laseroog

Op het gebied van randapparatuur is de muis van Logitech het meest innovatieve wat binnenkort in de winkels ligt. De Logitech MX1000 is de eerste muis met lasertechnologie. De standaard led-trackingtechnologie is vervangen door een laserlicht dat bewegingen volgens de fabrikant tot twintig keer beter waarneemt dan de huidige optische muizen. De nieuwe muis is in Europa verkrijgbaar voor 80 euro.

Url: http://www.logitech.com/...