In het officiële weblog voor Internet Explorer plaatste Chor een bericht waarin hij terugkijkt op het eerste levensjaar van Internet Explorer 7. Volgens de programmamanager waren er vele belangrijke mijlpalen gehaald, zoals het aantal gebruikers dat onlangs de grens van 300 miljoen passeerde.

"Dit maakt IE7 na IE6 de populairste internetbrowser ter wereld. IE7 staat op dit moment al nummer 1 in de Verenigde Staten en Engeland en we verwachten dat de browser de populariteitsgrens van IE6 binnenkort ook in Europa overschrijdt", aldus Chor.

Naast zijn lof over het gebruikersaantal, gebruikte Chor het bericht ook om aan te geven dat de ingebouwde anti-phishing filter iedere week meer dan 900 duizend phishing aanvallen tegenhoudt , en dat de belasting van de servicelijn van Microsoft rond Internet Explorer met 20 procent is gedaald.

Volgens Chor is dit een 'typisch kenmerk van een product dat stabieler is geworden en dat minder problemen veroorzaakt dan zijn voorganger'. Naast de reeks positieve punten over IE7 wilde Chor ook denken aan de toekomst: "Hoewel we blij zijn met de goede staat van dienst van IE7, willen we graag naar onze klanten luisteren en manieren zoeken om het product nog verder te verbeteren."

Deze laatste opmerking is een grote groep gebruikers van Internet Explorer in het verkeerde keelgat geschoten.

In maart 2006 kondigde Bill Gates namelijk aan dat de interval van 6 jaar tussen de release van IE6 en IE7 veel te lang was. Hij beloofde plechtig dat Microsoft vanaf dat moment elke 9 tot 10 maanden met een nieuwe versie van het programma zou komen. We zijn inmiddels echter een jaar later en IE8 is nog niet in beeld.

Een lezer van het weblog reageert dan ook kritisch: "Gefeliciteerd, in de tijd die is verstreken na de lancering van IE7, is Firefox gekomen met versie 2.0, en is de Beta van 3.0 al gelanceerd. Safari is overgestapt naar 3.0, inclusief een versie voor Windows. Wanneer kunnen we IE8 verwachten, 2012?"

De meeste kritiek in de reacties blijkt echter afkomstig van ontwikkelaars: "In plaats van al deze onverdiende schouderklopjes zou Microsoft er beter aan doen om de handdoek in de ring te gooien en het ontwikkelen van IE over te laten aan mensen die daadwerkelijk iets om internet geven en die de ontwikkeling behandelen zoals het hoort! Ik heb zoveel tijd verspild met het aanpassen van sites die niet werkten op IE7, maar zonder aanpassing wel in iedere andere browser."

Hoewel de blog posting een zee aan negatieve reacties heeft veroorzaakt, komt de meest effectieve reactie slechts van één persoon, met de schuilnaam dk: "Jullie realiseren je nog steeds niet wat voor effect dit dramatische staaltje softwareontwikkeling voor gevolgen heeft en zal blijven hebben voor jullie andere producten en diensten."

"Ik ben een front-end programmeur en medeoprichter van een start-up bedrijf. Ik kan Julie vertellen dat mijn team Silverlight nooit zal downloaden of ermee zal experimenteren, nooit een Widget voor Live zal bouwen, nooit een dienst zal ontwikkelen die werkt met een zoek- of advertentiefunctie van Microsoft. En de enige reden hiervoor is IE, hetgeen de belangrijkste relatie tussen ons en hen zou moeten vormen, maar Microsoft verwaarloost deze relatie. Totdat dit hersteld is, heeft geen enkel product van Microsoft nog enige kans van slagen."