Gebruikers van de Google-dienst waarbij nieuwsfeeds en zogenaamde 'gadgets' aan de zoekpagina van Google kunnen worden toegevoegd, klagen sinds een week dat ze al hun instellingen kwijt zijn.

Op het discussieforum Google Groups zijn meer dan 700 klachten verschenen van gebruikers van de dienst. De klachten begonnen donderdag 26 april, toen de eerste gebruikers meldden dat ze alle zelf toegevoegde feeds en gadgets kwijt waren en een blanco zoekpagina zagen.

Google erkende de problemen en kondigde na zesendertig uur de oplossing aan. Bovendien liet het bedrijf weten dat slechts een klein aantal van gebruikers getroffen was door de problemen. Bronnen rond Google verklaren dat het gaat om 'een ééncijferig percentage' van de 'tientallen miljoenen gebruikers'. Daarmee varieert het aantal gedupeerden van 200.000 tot vele miljoenen.

Niet opgelost

Het probleem bleek echter niet opgelost, toen de klachten in het weekend bleven binnenstromen op de discussiefora. Toen op dinsdag ook steeds meer nieuwe gedupeerden zich meldden, die pas na het weekend problemen ondervonden, was duidelijk dat de oplossing van Google niet geholpen had.

Het probleem is volgens een woordvoerster van Google sinds woensdag echter verholpen. Op discussiefora verklaarde een Google-medewerker woensdag dat het bedrijf de klachten in de gaten houdt en onderzoekt hoe de laatste ontbrekende instellingen hersteld kunnen worden. Een oorzaak voor de problemen heeft Google niet gegeven.