- In de nacht van zaterdag op zondag zal om klokslag twaalf uur in Amsterdam door burgemeester Job Cohen het eerste burgerhuwelijk voor paren van gelijk geslacht worden voltrokken. Job Cohen was in zijn vorige functie als staatssecretaris van Justitie verantwoordelijk voor de totstandkoming van het burgerhuwelijk voor paren van gelijk geslacht. Je kunt er via een live stream op het wereldwijde web zelf bij zijn.
http://www.amsterdam.nl/huwelijk_live/huwelijk_live.html - President Bush heeft eenzijdig het Kyoto Protocol, waarin de terugdringing van de uitstoot van broeikasgassen wordt geregeld, opgezegd. Hij vindt dat de Amerikaanse economie te veel onder de zware milieu-eisen te lijden heeft. Daarmee komt echter wel de wereldwijd gezamenlijke aanpak van het broeikaseffect op losse schroeven te staan. Je kunt hem via de webhalte Energiewereld oproepen om zijn mening te herzien.
http://www.energiewereld.nl/indexemailbush.html - Internet biedt mensen met een handicap grote kansen, maar er zijn tegelijkertijd nogal wat obstakels. Daarom is eind vorig jaar Drempels Weg van start gegaan. In nauwe samenwerking met mensen met een handicap, de gehandicaptensector, het bedrijfsleven en vele anderen, is onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid en bruikbaarheid van Nederlandstalige websites. Resultaten, praktische aanbevelingen en meer vind je op een drempelloze webhalte.
http://www.drempelsweg.nl - Fietsers zijn vriendelijke mensen die niet bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen. De Fietskaart Informatie Stichting ontwikkelt routegidsen voor fietsers. In elke gids wordt een lange-afstands-fietsroute beschreven. Met de routegidsen willen ze het gebruik van de fiets als (vakantie)vervoermiddel stimuleren.
http://www.fietskaartinformatiestichting.nl - Voor Cyber Kids:
Jongleren is een leuke hobby. Vooral in de keuken met glazen, kopjes en porseleinen borden. Informatie over hoe te jongleren, leuke trucs en downloads vind je op de webhalte met de korte naam: Jongleer.
http://www.jongleer.com