Microsoft ziet af van het gebruik van de aanduiding 7+ voor de volgende versie van zijn browser wanneer deze op Windows Vista is geïnstalleerd. Het bedrijf was dit wel van plan om de extra beveiligingsvoordelen van Vista te benadrukken, maar ziet daar op grond van de vele negatieve reacties van gebruikers van af.

"Geen plus. Geen punt-nogwat. Gewoon Internet Explorer 7", aldus Tony Chor, Microsofts groupmanager voor Internet Explorer.

Internet Explorer 7 (IE7) de nieuwe browser van Microsoft die later dit jaar wordt verwacht. IE7 is vooral een inhaalslag op features die andere browsers - en vooral Firefox - al langere tijd bieden.

Ook heeft beveiliging meer aandacht gekregen. Bij het gebruik onder Windows Vista is die beveiliging bovendien extra sterk doordat de browser dan met minder rechten in een 'protected mode' draait, waardoor de kans op besmetting met malware minder groot is.

Om de voordelen van webbrowsen op Vista te benadrukken was Microsoft van plan de browser op dit platform, te voorzien van een + in de naamgeving. Maar daar ziet het nu toch weer van af.

De officiële namen voor de beide versies zijn daarmee 'Windows Internet Explorer 7 for Windows XP' en 'Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista', dus toch met een klein verschil.

Microsoft zegt deze namen alleen te gebruiken wanneer het specifiek één van beide versies betreft en de informatie dus platformafhankelijk is. Voor alle overige functies wordt het voortaan weer gewoon 'Internet Explorer 7'.