Microsoft heeft vrijdag gemeld dat documenten die in SkyDrive zijn gedeeld voortaan ook zonder verplicht inloggen op een Microsoft-account via Office Web Apps zijn te bewerken. Volgens het bedrijf kreeg het van veel gebruikers te horen dat ontvangers van links naar de Skydrive-documenten gefrustreerd raakten als ze zagen dat ze zich eerst bij Microsoft moesten aanmelden. Een deel zag alleen daarom al af van het bewerken van het toegestuurde materiaal.

Login verplichten blijft mogelijk

Gebruikers hoeven Office 365 of Office 13 niet te updaten om gebruik te maken van de nieuwe functie Verzenders van documenten kunnen er nu volgens Microsoft zeker van zijn dat de ontvanger het document kan zien en het kan bewerken. Wie niet wil dat iedereen met de juiste link zomaar een document kan bewerken, moet bij het delen specifieke e-mailadressen instellen en de optie 'verplicht gebruiker om in te loggen' aanvinken.

1 miljard documenten

Microsoft meldde vrijdag ook dat gebruikers inmiddels 1 miljard documenten hebben geüpload naar Skydrive. De clouddienst biedt 7 GB gratis opslagruimte. Documenten, spreadsheets en presentaties opgeslagen in Skydrive zijn te beweren via de Office Web Apps.