Cisco Systems verwijst het scenario waarin JPMorgan analist Gelblum gisteren opperde dat het bedrijf uit kostenoverwegingen wel eens tien procent (ruim 6.700 medewerkers) van haar personeelsbestand zou kunnen ontslaan, naar het land der fabelen.

Volgens een woordvoerder van Cisco is er bij de presentatie van de tweede kwartaalcijfers in februari slechts gesproken over een beperkte herstructureringsoperatie waarbij op korte termijn wereldwijd tussen de 1.500 en 2.000 banen zouden worden geschrapt. Op het totaal van ruim 67.000 medewerkers bepaald geen ontslaggolf.

Binnen de technologiesector die als geheel te lijden heeft onder de crisis, is Cisco’s positie bepaald de slechtste niet. Aan het eind van Q2 had de netwerkgigant, die recent ook de servermarkt heeft betreden, een bedrag van 29,5 miljard dollar in kas, meer dan genoeg om 2009 te bestempelen als een jaar waarin wel eens de nodige overnames gepleegd zouden kunnen worden. Volgens Cisco’s senior VP voor corporate development Ned Hooper is de recessie in dat opzicht juist gunstig.

Bron: Channelworld.nl