Microsoft verwacht over een jaar verwacht de volgende versie van Office voor de Mac gereed te hebben. Het pakket is geheel geschreven in Xcode wat het geschikt maakt voor Apple's 'universal binaries' waarmee de software zowel op PowerPC als op nieuwe Intel-gebaseerde Mac-hardware kan worden gebruikt. Vooral op deze systemen belooft Microsoft een grote snelheidswinst voor gebruikers.

Belangrijke wijzigingen in de nieuwe Office voor Mac zijn net als bij Office 2007 voor Windows, volledige ondersteuning van xml in Word, Excel en PowerPoint, en een radicale verandering van de gebruikersinterface.

Toch zal Office voor de Mac geen exact kopie bieden van de 'Ribbon', de vervanger van alle menu- en werkbalken die Microsoft in Office 2007 voor Windows introduceert. Volgens Mary Starman, product-manager in Microsofts Macintosh Business Unit, krijgt 'Office 12' op de Mac wel een nieuwe interface maar verschilt deze van de Ribbon. "Apple heeft zijn eigen richtlijnen voor een gebruikersinterface en we proberen ons daar nauwgezet aan te houden. Als we daarboven enige innovatie kunnen toepassen, dan zullen we dat zeker onderzoeken. Sommige ideeën van de Ribbon zijn ook zeker dergelijk onderzoek waard maar het moet wel binnen de Apple richtlijnen voor een gebruikersinterface passen."

Eerste tests met de nieuwe gebruikersinterface leverden bovendien dermate dramatische resultaten op in een gebruikerstest dat het team inmiddels bezig is de oorspronkelijke plannen geheel te herzien.

Microsoft plant anders dan bij de Windows-versie geen grote publieke bèta-test van de nieuwe Office voor de Mac. Het Mac-team geeft de voorkeur aan eigen tests in combinatie met enkele zakelijke gebruikers. Het product moet dan in het derde kwartaal van 2007 gereed zijn.

De lange weg die het nog te gaan heeft, wordt mede veroorzaakt door de wens het nieuwe xml-bestandsformaat van Office voor Windows, volledig te ondersteunen. Definitieve tests en aanpassingen daarop kunnen pas worden gestart wanneer eind dit jaar de Windows-versie van Office 2007 gereed is.