EyeTV is software waarmee gebruikers live tv en opgenomen programma's kunnen bekijken op hun desktop. Sinds kort biedt maker Elgato Systems ook een iPhone-app.

Die applicatie is zaterdag door Apple uit de App Store gehaald. Het bleek dat Elgato bepaalde programmacode in de app had laten zitten waardoor gebruikers toch live tv via het mobiele netwerk kunnen streamen.

Beperken tot WiFi

Dat is in strijd met de afspraken die Apple en telecombedrijf AT&T hierover hebben gemaakt. Apps die live tv-beelden kunnen streamen zijn over het algemene beperkt tot WiFi. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de SlingPlayer Mobile, een concurrent voor EyeTV.

Elgato heeft de gehekelde programmacode verwijderd en een nieuwe versie van de applicatie ingediend. Vreemd genoeg is de oude versie van de app zondag weer verschenen in de Britse App Store. De verwachting is dat de aankomende update de mogelijkheid tot 3G-streamen meteen verwijdert.

Uitzending Gemist

In Nederland is het streamen van tv-beelden naar de iPhone overigens wel toegestaan. Het is mogelijk voor de on-demand programma's van Uitzending Gemist.

Onlangs werd de iPhone-app van die Nederlandse tv-dienst, na eerder te zijn afgewezen, toch met 3G-ondersteuning toegelaten in de App Store. Dat gebeurde na een steunbrief van T-Mobile Nederland.