Phil Harrison, hoofd van de diverse ontwikkelstudio's van Sony, noemt het 'onwaarschijnlijk' dat er twee verschillende versies komen van Sony's console. Hij zei er wel bij dat z'n antwoord niet officieel was, maar veelzeggend is het wel. Harrison heeft een positie die hoog genoeg is om alles van de plannen van Sony af te weten.

Harrison wilde nog wel kwijt dat hij de keuze van Microsoft niet begrijpt. Volgens hem sticht het alleen maar verwarring. Klanten weten niet welke versie van de Xbox 360 ze moeten kopen (met of zonder harde schijf), ontwikkelaars weten niet voor welke versie ze moeten ontwikkelen en winkeliers weten niet welke versie in te kopen. Verwarring alom, volgens Harrison. Sony zal dergelijke verwarring proberen te voorkomen.

Harrison sluit echter niet uit dat er een tweede versie van de PlayStation 3 komt, alleen niet bij de introductie. Hij bedoelt dat er ook van de PS1 en PS2 afwijkende modellen verschenen zijn, maar pas na verloop van tijd, toen de standaard al gezet was.

Overigens had Harrison ook lovende woorden voor Microsoft. Vooral over Xbox Live, dat zeker als voorbeeld zal dienen voor het online gedeelte van de PS3, al wilde hij geen details bekend maken.