Uit het onderzoek, gehouden onder 420.095 Denen, kon geen verband gevonden worden tussen het gebruik van de mobiele telefoon en kanker. Voor het onderzoek zijn 357.553 mannen en 62.542 vrouwen gevolgd, die een mobiele telefoon aangeschaft hebben in de periode van 1982 tot 1995. De groep is gevolgd vanaf het moment van aanschaf tot 2002.

De onderzoekers hebben het aantal kankerpati├źnten binnen deze groep afgezet tegen het aantal gevallen van kanker over de hele bevolking. John Boice, epidemioloog aan de Vanderbilt Universiteit zei hierover het volgende: "Wij hebben geen verhoogd risico, op welke kankersoort dan ook kunnen ontdekken, bij het gebruik van mobiele telefoons".

Hoofd van het onderzoek, Joachim Schuz denkt dat de resultaten van het onderzoek erg geruststellend zijn, zo vertelt hij in een (mobiel) telefonisch interview aan Reuters.

Wel geeft Schuz aan dat ook dit onderzoek zijn beperkingen kent. Zo kon er in het onderzoek geen onderscheid gemaakt worden tussen mensen die veelvuldig gebruik maken van de mobiele telefoon, of mensen die hun mobiel slechts sporadisch gebruiken. Het onderzoek sluit dus niet uit dat zeer frequent gebruik van een mobiel geen verhoogd risico geeft.

Het onderzoek is gesponsord door het Deense kankerinstituut en de Deense Onderzoeksraad.