Het bedrijf waarschuwt in een donderdag uitgegeven verklaring voor tegenvallende winstcijfers. Hoewel het jaar nog helemaal voorbij is, verwacht het bedrijf dit jaar niet of nauwelijks beter te presteren dan vorig jaar.

Eerder nog rekende de ict-dienstverlener voor heel 2005 op een ebitda-groei (winst voor rente, belasting en afschrijving) van 15 procent. Dit blijkt aanmerkelijk lager en mogelijk zelfs negatief uit te vallen.

Unit rekent voor 2005 op een groei tussen de -4 procent en 4 procent. Dit komt neer op een ebitda-winst tussen de 33 en 36 miljoen euro. Vorig jaar was dat 34,5 miljoen euro. De omzet komt naar verwachting uit tussen de 335 miljoen en 345 miljoen euro, een stijging van respectievelijk 21 en 25 procent vergeleken met 2004.

Oorzaak van de tegenvallende winstcijfers zijn de hoge eenmalige kosten, onder meer als gevolg van een reorganisaties, de introductie van een nieuw softwareproduct en tegenvallende cijfers van een opgekocht bedrijf.

De totale kosten voor de reorganisatie bij de divisie Business Software bedragen 1,5 miljoen euro. Nog eens een miljoen euro is uitgegeven aan de reorganisatie bij de divisie Internet & Security. De introductie van Agresso Business World 5.5 heeft, tot slot, ook nog een miljoen euro gekost.

Ook blijken de cijfers van de eind 2004 opgekochte ict-dienstverlener Foundation ICT (voorheen Landis) tegen te vallen. Unit laat weten het management van deze dochter inmiddels te hebben vervangen.