De site van ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie) afdeling 's-Hertogenbosch is opgericht om als knipselkrant te dienen voor leden van de organisatie. ANGO biedt ook een schermlezer aan. "Niet alleen blinden/slechtzienden, maar ook spastici, reumapati├źnten en ouderen blijken gebaat te zijn met deze functie", aldus de organisatie in een verklaring.

De organisatie plaatste op 4 mei het artikel Kerngezond aan het infuus van freelance journalist Irene van den Berg op de website, inclusief bronvermelding, link en auteursnaam. Het bewuste artikel heeft in BN/DeStem gestaan. De redactie van die uitgave heeft ANGO toestemming gegeven om binnen bepaalde voorwaarden de content te mogen doorplaatsen.

In het geval van het artikel van Van den Berg ligt het auteursrecht niet bij de uitgave, maar bij het auteursbureau van de journaliste, Cozzmoss. ANGO moet nu 1050 euro betalen. 'Dit is zelfs een hoger bedrag dan wij jaarlijks ontvangen van leden voor activiteiten', aldus de organisatie. "Wij hebben als afdeling geen enkele winst. Heel concreet gaat dit inhouden dat we onze kerst- en internetactiviteiten dienen te stoppen en ons jaarlijkse busreis dienen te herzien."

De organisatie probeert contact te leggen met Cozzmoss om samen tot een oplossing te komen. "Wij zijn in onze onwetendheid voorbijgegaan aan de mogelijkheid dat wij uit kranten/tijdschriften/media citeren, met weliswaar toestemming van de redacties/directies van genoemde kranten/tijdschriften/media, doch dat er ook artikelen geplaatst worden die van derden afkomstig zijn en buiten de ons verstrekte redactionele/directionele toestemming en verantwoording", aldus ANGO.