De SanDisk Memory Stick PRO Duo gaming-kaarten zijn deze week op de Games Convention in het Duitse Leipzig voor het Europese publiek gepresenteerd. Dit vooruitlopend op de in september geplande verkoop van PlayStation Portable van Sony. Volgens SanDisk ontstaat er hierdoor een 'enorme vraag' naar geheugenkaarten. In de landen waar de PSP al op de markt is, bestaan de speciale geheugenkaarten al langer.

De gaming-kaarten zijn verkrijgbaar in een capaciteit tot 2 GB. Geheugenkaarten met hoge capaciteit zijn volgens de kaartenmaker nodig om het groot aantal functies van de Sony PSP volledig te benutten. Daartoe behoren het opslaan van videoclips, digitale muziek, spelbestanden en digitale beelden.

SanDisk, samen met Sony medeontwikkelaar van de Memory Stick PRO, biedt de kaarten aan in vier verschillende capaciteiten: 256 MB, 512 MB, 1GB en 2GB. De verkoopprijzen zullen variëren van 35 tot 233 euro.

hoofdkantoor van SanDisk bevindt zich in het Californische Sunnyvale. Het bedrijf is over de hele wereld actief en meer dan de helft van de verkoop komt van buiten de Verenigde Staten.