Het gerucht werd verspreid door Neowin, de technologiesite die eerder het nieuws over de uitgelekte broncode van Windows 2000 heeft gebracht.

Preview

Volgens Neowin zijn verschillende BitTorrent-sites bezaaid met files van Milestone 1, een vroege previewversie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Vista. Deze versie was bedoeld voor Microsofts hardwarepartners. Waarschijnlijk zal Windows 7 pas over een jaar uitkomen.

Reeksen nullen

Mensen die de bestanden hebben gedownload bevestigen nu dat de 'gelekte' afbeeldingen onzin zijn. Eén commentator schreef op Neowin: "Ze zijn nep. Ik heb 10 procent gedownload en geopend, maar het zijn slechts reeksen nullen."

Shipping Seven

De interesse in Windows 7 was vorige week gewekt, toen zogenaamde details over het nieuwe besturingssysteem op het Neowin-forum verschenen. Via blogs werden de geruchten verder verspreid.

De geruchten worden ook gevoed door de anonieme blog Shipping Seven: Random thoughts from somebody working on the next Windows OS. De auteur beweert een Microsoft-ontwikkelaar te zijn.