"Jullie proberen het eerste amendement van het recht van vrije meningsuiting en vrije pers aan banden te leggen", riep een man die zichzelf uitgaf als Vietnam-veteraan nog voor de FCC met de publieke commissievergadering begon. Ook twee medestanders van de demonstrant werden uit de zaal verwijderd (zie video in de onderstaande link).

De FCC besprak in de vergadering het voorgestelde plan waarbij internetbedrijven met diepe zakken voor zichzelf een voorkeursbehandeling qua verkeer kunnen kopen. Op dit moment wordt internetverkeer nog gelijk behandeld en kunnen internetproviders niet de ene dienst snellere toegang geven dan andere.

"De FCC zou gebruikers en internetbedrijven moeten beschermen tegen het blokkeren, discrimineren of betaald voortrekken van het internet en zou transparantie moeten waarborgen op de internetmarkt", aldus tegenstanders van het plan, waaronder Google, Facebook, Amazon en Netflix.

Op dit moment wordt 120 dagen te tijd genomen om alternatieve voorstellen aan te horen voordat de nieuwe regels rond netneutraliteit worden aangenomen.

Watch Protesters Blast Feds At Net Neutrality Hearing