Thuiswinkel.org maakte eerder deze week de nominaties voor de zogenoemde Thuiswinkel Awards bekend, de jaarlijkse prijs voor de beste initiatieven op het gebied van winkelen op afstand. De zestienkoppige vakjury onder leiding van e-commerce-goeroe Roel Pieper maakt op 22 maart de winnaars in de verschillende categorie├źn bekend.

Genomineerd voor de vakprijs beste webwinkel zijn Bol.com, Centraalbeheer.nl en Pdashop.nl. Bij de beste starter zijn dat Bivolino.com, Moviemile.com, Personalgifts.nl, Roostermusic.nl en Condoomkoerier.nl.

Deze laatste site blijkt het niet zo nauw te nemen met de beveiliging. Sterker nog: deze is totaal afwezig. Dit ondanks het feit dat veel organisaties, waaronder de Consumentenbond, een beveiligde verbinding voor webbetalingen via creditcard als minimumvereiste zien voor het goed functioneren van een e-commercesite.

De webwinkel is op de hoogte van het gemis, zo ondervond een lezer van WebWereld. "Het klopt dat de versleuteling van de site niet geregeld is", zo kreeg hij te horen. De lezer werd aangeraden niet met creditcard te betalen, maar om het bedrag gewoon over te maken. Overigens maken de initiatiefnemers in de kleine lettertjes ook melding van de onveiligheid: "Let wel op, wij kunnen geen veilige betaling garanderen."

De online condoomwinkel is niet bereikbaar voor commentaar.