De acteur riep onlangs via een e-mail van zijn woordvoerder Stan Rosenfield op om valse meldingen naar de site te sturen. "Er is een simpele manier om de site onbruikbaar te maken", aldus Clooney in het bericht dat werd verstuurd naar de woordvoerders van andere sterren. "Overvoer de site met nepmeldingen."

De e-mail van Rosenfield lekte vrijdag uit via de krant de New York Post. Gawker is blij met de aandacht voor 'Gawker Stalker' (op het moment van schrijven onbereikbaar). De site heeft een prijsvraag uitgeschreven. De eerste persoon die erin slaagt om met een cameratelefoon een foto te maken van Clooney, wint de dvd's 'Ocean's Eleven' en 'Ocean's Twelve'.

Via de dienst 'Gawker Stalker' kunnen bezoekers melden waar zij beroemdheden hebben gezien. De plaats wordt vervolgens aangegeven op een Google-kaart van Manhattan. Sommige sterren maken bezwaar tegen deze dienst. Zij vinden het een inbreuk op hun privacy en vrezen voor hun veiligheid.

In Nederland bestaat er een vergelijkbare dienst: Vipspotting. Volgens deze site zat roddeltante Evert Santegoeds in de nacht van zaterdag op zondag in Café Montmartre in Amsterdam. Een oninteressante mededeling vinden veel gebruikers. "Dit is al de tienduizendmiljoenmiljardste keer dat spotje Evert Santegoeds in de nacht van Zaterdag op Zondag spot in Montmatré", schrijft een zekere Wanda. "Enough is enough hoor! Holland needs a George Clooney!"