Eind augustus oordeelde de rechter al dat Qualcomm een gerechtelijk verkoopverbod overtrad met de twee patenten. De rechter bepaalde toen dat Qualcomm omzet moest afstaan aan Broadcom voor de verkoop en ondersteuning van producten die inbreuk maakten op de Broadcom-patenten. Qualcomm beargumenteerde toen nog dat de overtreding te maken had met de manier waarop het verkoopverbod kon worden geïnterpreteerd en bovendien gaf het bedrijf aan tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

Hoger beroep afgewezen

Nu heeft ook het gerechtshof dit hoger beroep afgewezen en Broadcom in het gelijk gesteld voor twee van de drie patentkwesties waar Qualcomm en Broadcom om touwtrekken. Een derde patent van Broadcom dat te maken had met videoverwerkingstechnologie is door het gerechtshof afgewezen.

Qualcomm heeft in een verklaring laten weten blij te zijn met de beslissing over het derde patent, aangezien hun Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) producten nu niet meer in het geding zijn.

De beslissing is de laatste slag in een aanhoudende patenten-oorlog tussen Broadcom en Qualcomm, waarbij laatstgenoemde verschillende zaken heeft verloren en nu al twee keer is beschuldigd van het omzeilen van de wet.