"De Commissie onderzoekt de zaak nog altijd actief. Het is misleidend om te zeggen dat er een besluit zou zijn genomen," zei een woordvoerder van de Commissie.

De Financial Times Deutschland had eerder gemeld dat de Commissie had besloten om Intel te vervolgen. De chipfabrikant wordt onderzocht omdat deze zijn dominante marktpositie in Europa zou hebben misbruikt. Het besluit zou volgens de krant deze zomer officieel worden onthuld.

"De commissie onderzoekt deze zaak al meerdere jaren, en zal daar in alle zorgvuldigheid mee doorgaan. De conclusies worden zo spoedig mogelijk naar buiten gebracht," voegde de woordvoerder toe, zonder een deadline te geven.

De Commissie klaagde Intel in juli aan omdat het zijn marktpositie zou hebben misbruikt om met illegale kortingen concurrenten buiten de deur te houden. Vooral AMD zou op die manier niet in staat zijn geweest om zijn chips te verkopen.

Afgelopen februari viel de EU een aantal Intel-kantoren binnen om bewijs te verzamelen. Intel heeft zich afgelopen maart tijdens hoorzittingen verdedigd.