Het laatste gerucht over de opvolger van Windows Vista komt uit de koker van de doorgaans goed inlichte Microsoft-watcher en blogger Mary Jo Foley, een voormalig eWeek-journalist.

De verwachting was aanvankelijk dat de bèta van Windows 7 al in oktober tijdens de Professional Developer Conference (PDC) of Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) beschikbaar gesteld zou worden.

Microsoft roept uitsluitend PDC's bijeen wanneer het belangrijk nieuws heeft voor softwareontwikkelaars. Daarbij gaat het doorgaans over nieuwe versies van Windows. WinHEC richt zich op ontwikkelaars van hardware. Ook bij dat evenement spelen nieuwe versies van Windows een belangrijke rol. Het ligt daarom voor de hand dat Microsoft op beide evenementen details over het nieuwe besturingssysteem naar buiten zal brengen.

Eerder dit jaar werd al bekend dat een kleine groep testers een eerste 'milestone-versie' van Windows 7 had ontvangen. Ook de bèta 1-versie zal waarschijnlijk voor slechts een zeer kleine groep testers beschikbaar komen. Doorgaans kan pas bij bèta 2 kan een brede groep testers de software onder de loep nemen.