Dit blijkt uit een uitnodiging die Apple naar journalisten en analisten heeft verstuurd. De uitnodiging bestaat uit een donker vlak, waarop een spotlicht te zien is die de contouren van een laptop onthult, inclusief opgloeiend Apple logo.

Het bedrijf zelf wil aan de hand van de afbeelding geen onthullingen doen over eventuele nieuwe producten, maar over nieuwe versies van de MacBook en MacBook Pro wordt al tijden gespeculeerd. Onderdeel van de speculaties is een nieuw model dat voor het eerst onder de grens van 1000 dollar zou zakken.

800 dollar

Verschillende analisten hebben al bekend gemaakt dat zij verwachten dat de laptops rond de 800 dollar gaan kosten. De website The Inquisitr denkt zelfs zeker te weten dat dit het geval is. De website meldt dat een bron heeft bevestigd dat er een 800 dollar-model zal worden uitgebracht en deze bron zou 'betrouwbaar zijn, toegang hebben tot dergelijke informatie, en zich in het verleden al meerdere malen correct heeft uitgedrukt'.

Minder prijsverschil

Als Apple daadwerkelijk van plan is om een goedkope laptop uit te brengen, betreedt de fabrikant een nieuw segment van de markt. Het prijsverschil tussen pc's en macs is de afgelopen tijd gegroeid omdat de computerindustrie zijn prijzen als reactie op de kwakkelende economie sterk heeft verlaagd. Een lage prijs zou ook goed zijn voor het aandeel Apple, dat sinds 26 september maar liefst 25 procent minder waard is geworden. Reden hiervoor is de angst van investeerders dat 'zelfs Apple' hinder ondervindt van de economische problemen in Amerika en Europa.

14 oktober

Of het daadwerkelijk gaat om nieuwe modellen of upgrades van bestaande modellen, dat zal bekend worden gemaakt tijdens een Apple event op 14 oktober.