McAfee-president Kevin Weiss is woensdag ontslagen. Ook is het vertrek van directeur en bestuursvoorzitter George Samenuk bekendgemaakt. Dale Fuller zal voorlopig fungeren als interim-directeur en president.

McAfee heeft bovendien aangekondigd dat het zijn financiële verslagen over de laatste tien jaar zal herzien omdat er in de boekhouding fouten zijn geconstateerd met opties. In totaal zullen de verschillen tussen 100 miljoen en 150 miljoen dollar bedragen, verwacht het bedrijf.

Samenuk reageerde woensdag nog wel op zijn vertrek. "Het spijt me dat er onder mijn toezicht problemen zijn geconstateerd bij de aandelenopties. Ik ben trots op de dingen die we met het McAfee-team bereikt hebben. Ik wens het McAfee-team de komende jaren het beste."

Cnet

Ook bij het moederbedrijf van nieuwssite Cnet is een kopstuk opgestapt. Medeoprichter en bestuursvoorzitter van Cnet Networks, Shelby Bonny, wordt vervangen door directeur Neil Ashe. Jarl Mohn is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter.

Bij een intern onderzoek naar aandelenopties zijn enkele afwijkingen gevonden, waaronder het zogeheten backdating van opties. Dit is in ieder geval gebeurd tussen 1996 en 2003.

Bij backdating van opties wordt de datum van opties gemanipuleerd waardoor de waarde van die opties toeneemt. Dat datum van deze opties wordt teruggezet, waardoor het in de boeken lijkt alsof de opties al langer in het bezit zijn van de topmannen. Backdating is verboden volgens de Amerikaanse wet.

De Amerikaanse beursautoriteit, de Securities and Exchange Commission (SEC), neemt op dit moment de aandelenopties van veel grote it-bedrijven onder de loep. Eerder kwamen hierdoor al onregelmatigheden in de boekhouding van Apple aan het licht. Afgelopen weekeinde stapte daarom Fred Anderson op, die in de periode van 1997 tot 2002 financieel topman was bij de computermaker.