KPN Getronics kiest voor een opmerkelijke manier om personeel op de hoogte stellen dat ze overtallig zijn: per telefoon. Alle ruim negenduizend Nederlandse medewerkers van Getronics moesten dinsdagavond tussen 7 en 8 uur 's avonds telefonisch bereikbaar zijn. Zevenhonderd van hen kregen een telefoontje en dat betekende slecht nieuws. Meteen de volgende dag volgden er gesprekken op kantoor en werden de 'overtalligen' per direct vrijgesteld van werkzaamheden.

De ontslagronde was eind maart al aangekondigd. Naast 700 vaste Nederlandse arbeidsplaatsen verdwijnen er nog eens 250 bij Getronics in het buitenland plus 450 externe en tijdelijke krachten in binnen- en buitenland. Afgelopen week ging de Centrale Ondernemingsraad (COR) akkoord met de reorganisatieplannen en dinsdagavond volgden de ontslagtelefoontjes.

Eindexamengevoel

Volgens KPN Getronics is de gekozen methode een 'goede manier' om ontslagen bekend te maken omdat het 'vertrouwelijk en persoonlijk' is. "Zo konden we het netjes afhandelen. Het is een beetje een eindexamengevoel, maar dit zijn natuurlijk nooit leuke aangelegenheden", aldus de woordvoerster van KPN Getronics. Vandaag en morgen zijn er nog informatiebijeenkomsten voor het ontslagen personeel.