Dat meldt Z24. Vorige week schortte de directie de onderhandelingen met FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie al op om 'intern knopen te tellen'. De conclusie is duidelijk en Getronics gaat voor de harde lijn.

Vandaag heeft het bedrijf aan de vakbonden en betrokkenen bekend gemaakt de onderhandelingen af te breken, zo bevestigt een woordvoerster van Getronics.

Het bedrijf stelt in een schriftelijke verklaring: "Er worden al enkele maanden standpunten en informatie uitgewisseld tussen de vakorganisaties en de directie van Getronics PinkRoccade, zonder dat ons is gebleken dat er een reële kans is dat die standpunten op korte termijn bij elkaar kunnen komen. Het verder voeren van cao-overleg wordt daarom niet zinvol geacht."

Incentive-regeling

Het hete hangijzer bij het overleg is het geplande aanhalen van de teugels in de variabele beloningstructuur. Die wil de directie aanscherpen zonder dat daar voldoende compensatie tegenoverstaat, vinden de bonden.

Het is onduidelijk bij wie de bal nu ligt en of Getronics en de bonden nu het ' Atos-traject' ingaan richting oranje hesjes, fluitjes en spandoeken. De afgelopen periode leidde gestagneerde cao-onderhandelingen tot werkonderbrekingen bij Atos Origin, de eerste stakingen in de ict-sector in de Nederlandse geschiedenis.