De wervingsactie op Hyves draagt de naam ‘Bevrijd een ICT’er’ en maakt deel uit van de campagne ‘Enjoy Freedom’ die in mei 2007 van start ging. Hyvers die een ICT’er aanbrengen, mogen samen met de nieuwe Getronics-medewerker een cursus paragliden, kitesurfen of parachutespringen volgen, om de vrijheid nog eens extra te beleven.

Je zou bijna denken dat ICT’ers bij andere werkgevers zwaar gebukt gaan onder het werk. “Nee hoor, dat willen we met deze campagne zeker niet uitdragen”, verzekert een woordvoerster van Getronics PinkRoccade. “Maar het is wel zo dat werknemers bij ons een grote mate van vrijheid ervaren. Dat willen we bijvoorbeeld met een cursus parachutespringen nog eens extra benadrukken.”

De ICT-werkgever die onlangs werd opgekocht door KPN noemt het aantrekken van ICT-personeel ‘lastig, maar niet onmogelijk’. Voor het gehele jaar 2007 was Getronics PinkRoccade op zoek naar vijftienhonderd á zestienhonderd nieuwe ICT-werknemers. Begin oktober waren er inmiddels zevenhonderd vacatures ingevuld. Het bedrijf kan niet aangeven hoeveel mensen zijn geworven via de campagne ‘Enjoy Freedom’ die nog loopt tot 4 december.

En mogen die nieuwe ICT-professionals Hyves ook op de werkvloer gebruiken? “Nee helaas, dat is bij ons geblokkeerd”, aldus de woordvoerster. “Maar ICT’ers werken bij ons ook vaak thuis en daar mag het natuurlijk wel.”

Bron: Techworld