De Italiaanse vestiging van Getronics schrijft dusdanig hoge rode cijfers dat de eerder vastgestelde doelstelling van een omzetgroei van 5 procent voor alle landen niet meer haalbaar lijkt, zo heeft de automatiseerder dinsdag bekendgemaakt.

Als gevolg hiervan heeft Getronics 'meerdere strategische opties' onderzocht en besloten de Italiaanse vestiging in de etalage te zetten. Inmiddels zijn er exclusieve onderhandelingen gaande met een Italiaanse ict-dienstverlener.

Afstoten

Behalve de acute amputatie van zijn Italiaanse vestiging, heeft Getronics ook besloten een 'beperkt aantal Europese bedrijven' af te stoten.

Deze bedrijven passen volgens Getronics niet langer bij zijn strategie, bijvoorbeeld omdat ze simpelweg te klein zijn. Wat bij deze beslissing een mogelijk nog grotere rol speelt, is het feit dat deze bedrijven onvoldoende bijdragen aan de financiële prestaties van de ict-dienstverler.

De bedrijven die op de nominatielijst staan om te worden afgestoten, waar in totaal ongeveer 1100 mensen werkzaam zijn, hebben een totale omzet van honderd miljoen euro.

De kans dat de Nederlandse activiteiten van Getronics worden getroffen, lijkt overigens klein. In een toelichting schaart directeur Klaas Wagenaar Nederland namelijk onder een select rijtje van strategische landen, tezamen met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.