De bedrijven hebben een principeakkoord gesloten over de koop. Verwacht wordt dat begin 2009 de deal is afgerond. Eerder kocht Total Specific Solutions al Getronics-dochter Everest. Het bedrijf levert it-oplossingen aan bedrijven en overheidsinstellingen. De focus ligt op software, business consultancy en dienstverlening.

Total Specific Solutions wil investeren in de producten en de dienstverlening van de aankoop. Daarnaast worden andere overnames om de activiteiten aan te vullen niet uitgesloten, meldt het bedrijf.

Conform strategie KPN

KPN laat weten dat de verkoop volledig aansluit bij de strategie van Getronics. De telecomgigant richt zich sinds de overname van Getronics in 2007 nadrukkelijk op datacentra, de inrichting van werkplekken en adviesdiensten. Softwareontwikkeling past niet in dat rijtje kerntaken, en daarom worden deze afdelingen nadrukkelijk in de etalage gezet.

Hoeveel de overname gaat kosten wordt niet bekend gemaakt. De transactie moet ook nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).