Het glasvezelnetwerk heeft een bandbreedte van 100 Mbit per seconde. De bandbreedte tussen de onderling aangesloten instellingen is 1 Gbit per seconde. Het netwerk stelt theaters en organisatoren in staat om multimediale activiteiten te ontwikkelen en snel informatie uit te wisselen.

Zo is er nu de mogelijkheid om concerten en voorstellingen met dvd-kwaliteit over internet uit te zenden. Fabchannel heeft hier inmiddels veel ervaring mee en stelt bovendien een groot concertarchief beschikbaar. Het glasvezelnetwerk kan tevens worden gebruikt om de beelden van evenementen van verschillende podia in meerdere zalen uit te zenden.

De culturele instellingen die gebruik maken van het glasvezelnetwerk zijn: Paradiso, Fabchannel, de Melkweg, De Waag, Het Bellevue Theater, Het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Amsterdams Uit Bureau, De Balie, De Stadsschouwburg en Het Concertgebouworkest.

De aanleg van het glasvezelnetwerk onder het Leidseplein maakt geen onderdeel uit van het project Citynet, het project van de gemeente Amsterdam om een glasvezelnetwerk in Amsterdam aan te leggen.

Het glasvezelnetwerk onder het Leidseplein is een publiek privaat initiatief van het Amsterdams Uit Bureau geïnitieerd door Thérèse van Schie. De gemeente Amsterdam heeft het project gesteund met subsidie.