De e-maildienst van Google wordt steeds populairder onder Amerikanen. In 2008 kon het domein rekenen op 29,6 miljoen unieke bezoekers. De cijfers komen van ComScore, meldt Techcrunch. Google zelf zegt niets over het aantal gebruikers van zijn e-mail dienst.

De grootste e-maildienst Yahoo zag zijn bezoekersschare met 11 procent groeien tot 92 miljoen. AOL eindigde op de tweede plaats, met 46,6 miljoen.

In absolute cijfers stegen de bezoeken aan de e-maildienst van Yahoo het sterkst. Hier is een toename te zien van 9,4 miljoen gebruikers, tegenover 8,8 miljoen bij Gmail.

Hotmail impopulair

Het gebruik van Hotmail lijkt in de VS op zijn retour. Vorig jaar waren 43,5 miljoen bezoeken uniek, een daling van 5 procent ten opzichte van 2007. De groei van Gmail lijkt daarmee vooral ten koste te gaan van Microsoft.

Vorig jaar introduceerde Microsoft een nieuwe versie van Hotmail. Dit leidde tot klachten en frustaties. Desondanks zette het bedrijf de uitrol door. Ook was er in februari 2008 een grote storing bij Windows Live, waardoor diensten als Hotmail niet meer benaderd konden worden. Ook voor Gmailverliep het jaar niet zonder problemen: in augustus viel de dienst een aantal keer uit.