Gmail-gebruikers klagen dat ze opeens oude e-mails niet meer terug kunnen vinden. Ook mappen en contacten zijn in sommige gevallen niet meer terug te vinden. Google zegt dat de problemen niet groot zijn en werk aan een oplossing.

Via het App status dashboard laat Google weten dat 0,08 procent van de Gmail-gebruikers getroffen is door het probleem. Tijdens het herstellen van de accounts kunnen sommige gebruikers niet inloggen. Engadget berekent dat het om ongeveer 150.000 Gmail-accounts gaat.

Wordt nog onderzocht

De laatste melding luidt: "Ons team onderzoekt het probleem nog steeds. We zullen een update geven op 28 februari om 09.36 uur met meer informatie over dit probleem. Dank voor uw geduld." Voor een onbekend aantal gebruikers zouden de problemen al verholpen zijn.

Het probleem lijkt op het wissen van afspraken uit online agenda's van Google Agenda dat zich vorige week voordeed. Ook van dat euvel had volgens Google 0,08% van de gebruikers last. Of de twee gevallen van verwijderde data met elkaar te maken hebben is onbekend.