De nieuwe functionalitiet laat gebruikers eenvoudiger inloggen en switchen tussen twee of meerdere Gmail-accounts. Deze functie is al langer beschikbaar voor desktop browsers, maar ontbrak in de mobiele browser-interface. Gebruikers kunnen elke aparte Gmail-account tevens bookmarken en krijgen daarmee direct toegang tot het specifieke account zonder doorverwijzing naar een ander account waarop al is ingelogd.

Mobiele irritaties

Het typen van mailtjes via een smartphone kan volgens Google frustrerend zijn, met typefouten en kortere mailtjes als gevolg. De zoekgigant biedt gebruikers van de mobiele browser-interface van Gmail daarom de mogelijkheid een handtekening aan te maken die duidelijk maakt dat vanaf een mobiele interface is gemaild. Deze functionaliteit was al langer aanwezig in de mobiele apps van Gmail en is nu toegevoegd aan de mobiele browser.

Ten slotte biedt Google gebruikers de optie om een afwezigheidsmail in te stellen, zodat vanaf elke plek met toegang tot Internet de gebruiker zijn afwezigheid kenbaar kan maken.

Google kondigde deze verbeteringen gisteren aan. Mobiele gebruikers van Gmail moesten tot voor kort meerdere keren inloggen/uitloggen op Gmail om mail van meerdere accounts te bekijken.