De functie werd afgelopen november toegevoegd aan de maildienst van Google, maar is nu verheven tot een officiële feature van de webmail. Er is op dit moment nog geen synchronisatie met andere software mogelijk, maar Google heeft plannen om een api te ontwikkelen voor Tasks.

Software-ontwikkelaar Michael Lancaster heeft Tasks gemaakt. Hij prijst de mogelijkheid van Gmail Labs aan waarmee ontwikkelaars binnen een sandbox kunnen experimenteren. Hierdoor kan Google het succes en de populariteit van een nieuwe functie in de gaten houden voordat het zo'n functie daadwerkelijk aan Gmail toevoegt.

Blijven innoveren

"Omdat Gmail tientallen miljoenen gebruikers heeft, houden we er niet van om te experimenteren met nieuwe functies die direct beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Op deze manier krijgen gebruikers de keuze voor het toevoegen en uitproberen van een bepaalde funtionaliteit", zegt Lancaster tegen de IDG News Service.

Vorige week kwam Gmail uit beta, ook Calendar, Talk en Docs werden volwassen verklaard in een poging om de aversie van it-management bij bedrijven om Google Apps te gebruiken tegen te gaan.

"We hebben het beta label weggehaald om alle twijfels weg te nemen en te laten zien dat Google Apps een volwassen pakket is als we in gesprek zijn met grote bedrijven die overwegen over te stappen op Google", zei een woordvoerster van de SaaS-aanbieder. "Maar zelfs na het laten vallen van het beta label zullen we blijven innoveren rond Gmail. Vooral binnen Labs waar Tasks vandaan komt."