Volgens AllThingsD, de tech-nieuwssite van de Wall Street Journal, wil Google veel geld neerleggen voor Hulu. In ruil daarvoor eist het ook meer dan Hulu lijkt te kunnen geven. Google wil namelijk meer content dan de Amerikaanse videosite nu aanbiedt.

Bovendien wil de internetreus daar langer de beschikking over. De grote tv-maatschappijen geven Hulu nu de rechten op hun content voor zo'n twee jaar. Met de aankoop van Hulu denkt Google niet alleen YouTube, maar zeker ook GoogleTV een boost te geven.

Meer gegadigden

Google is echter niet de enige met belangstelling. Nadat Microsoft eerder het met zichzelf leurende Hulu de deur wees, doken er nieuwe gegadigden op. Yahoo, Amazon en Dish Network lonken nu naar de diensten van het bedrijf. Naar verluidt hebben die bedrijven bedragen van 1,5 tot 2 miljard dollar over voor Hulu, in de huidige vorm. Dat betekent dus de site, de abonnementenservice en de exclusiviteit op de tv-content voor twee jaar.

AllThingsD heeft van Google's serieuze interesse in Hulu vernomen via niet nader gespecificeerde bronnen. Overigens is die interesse nogal pikant: de drie tv-zenders die Hulu hebben opgezet, NBC Universal, Fox en Disney, hebben dat vooral gedaan als defensieve zet tegen YouTube. Die videosite was al groot voordat Google het opkocht en is daarna alleen maar doorgegroeid.